Auton akku ei ole taskulampun paristo, joka tulisi kolmen ajon jälkeen vaihtaa. Mikäli huolehdit akustasi hyvin, niin se kestää käytössä useita vuosia.

Tässä sinulle muutama vinkki, joita seuratessa voit olla varma siitä, että akkusi palvelee sinua kauan.

1. Varmista, että akku on varmasti paikoillaan.

Näin varmistat sen, että ajon aikana akku ei pääse liikkumaan eikä siihen kohdistu fyysisiä iskuja. Mikäli akun ulkokuori rikkoutuu, saattaa seurauksena olla vuotoja ja akku pitää piankin vaihtaa.

2. Poistuessasi autosta kytke virta kokonaan pois.

Yksinkertainen ratkaisu – kun ei ole käyttöä, ei akku myöskään voi tyhjentyä. Toisinaan käy niin, että autoon jää valo palamaan tai vanhemmissa autoissa saattaa jäädä radio päälle. Ennen autosta poistumista varmista, ettei sähkölaitteita ole jäänyt päälle. Näin akku kestää kauemmin.

3. Tarkista akun navat.

Tarkista akkusi navat, ettei korroosio ole päässyt tekemään tuhojaan. Korroosio aiheuttaa huonon yhteyden ja se vahingoittaa akkua.

Jos havaitset, että napoja ympäröi korroosiokerros, niin suuntaa lähimpään rakennus- tai autotarvikeliikkeeseen ja osta liittimenpuhdistussuihketta. Siten saat nopeasti puhdistettua akun navat.

4. Testaa silloin tällöin, että autosi akku on kunnossa.

Mitä vanhempi autosi on, sitä useammin akkukin on syytä testata. Niin saat varmuuden siitä, että se on kunnossa ja havaitset mahdolliset ongelmat ennen kuin on liian myöhäistä.

Tsekkaa vinkit, kuinka auton akkua testata.

5. Älä käytä elektronisia laitteita silloin kun moottori ei ole käynnissä. 

Mikäli kuormitat auton akkua seisovalla moottorilla, niin laturi ei lataa akkua. Mikäli haluat kuunnella taustamusiikkia tai pitää ilmastoinnin päällä, varmista että myös moottori on käynnissä.

Kategoriat: Nõuanded