Pakkanen ei vaikuta koskaan akkuun hyvin. Olet varmaankin huomannut, että talvella ulkona ollessa älylaitteiden ja kameroiden akut tyhjenevät paljon tavanomaista nopeammin. Auton akku käyttäytyy samoin.

Lue vinkkejä, kuinka hoitaa autosi akkua talvisin.

Yksinkertaista! Aja säännöllisesti!

Näin on! Mikäli ajat autollasi päivittäin ja teet välillä pidempiäkin matkoja, niin ei ole juuri syytä huolehtia siitä, että autosi akku ei kestäisi, koska auton laturi lataa sen aina sopivasti täyteen.

Jos sinulla ei ole autolle käyttöä usein, vaan se on pikemminkin olemassa sitä varten, että satunnaisesti ajat mökki- tai muita reissuja, niin sinulla on kaksi vaihtoehtoa, miten pidentää autosi akun elinikää talvisin:

1. Irrota akku ja vie sisälle lämpimään.

Mikäli ajat talvella harvoin tai et lainkaan, olipa syysi siis ympäristöystävällinen ajattelutapa tai harrastusautoilu, niin tulisi akku talveksi viedä sisälämpötilaan. Silloin akun nesteet eivät pääse jäätymään, ja se kestää yleensä 3–5 vuotta, riippuen autoelektroniikan tasosta.

2. Lataa akkua ennen ja jälkeen talven.

Mikäli akun vieminen sisätiloihin ei syystä tai toisesta ole mahdollista, niin lataa akku täyteen ennen talvea ja tee se taas ennen kuin talvikausi on päättynyt. Akulle ei ole haitaksi vaikka sitä lataisikin välillä useammin, sillä laturit ovat nykyisin niin viisaita, että osaavat välttää liikalatauksen. Näin toimiessa akun nesteet eivät hapetu, ja akku kestää normaalin elinikänsä verran.

Seuratessasi näitä ohjeita olemme varmoja, että autosi akku toimii hienosti myös talviaikaan. Mikäli ohjeet tulevat liian myöhään, niin pyydä mekaanikkoamme käynnistämään akkusi toimintakuntoon.

Kategoriat: Nõuanded